Bli forvert for en hund

Hvis du gjerne vil ha hund, men ikke har råd til å kjøpe en valp, kan du bli forvert for en hund. Da får du selve hunden gratis, men du må betale for maten og ta deg av alt stellet, dyrlegeregningene og ansvaret som følger med hunden.

Hva er en forvert?

Mange oppdrettere har flere hunder enn de har plass til hjemme. Da setter de bort noen av hundene til forverter. Som forvert får du selve hunden gratis, men det er noen forpliktelser knyttet til avtalen. Hunden skal stå til eierens disposisjon, enten den skal brukes til utstilling eller avl. Men til daglig bor hunden hjemme hos deg, og er som en helt vanlig hund.

Litt reising

Litt reising - Bli forvert for en hund

Det er lurt å velge en oppdretter som bor i nærheten, slik at du og hunden jevnlig besøker oppdretteren. Dersom hunden skal ha valper, bor den hos oppdretteren fra før valpene blir født, til etter at de er avvent. Da er det du som må besøke hunden der. Hvis du savner hunden når den er på utstilling eller hjemme hos oppdretteren med valpene sine, kan du korte ned ventetiden med spill fra Campeonbet i Norge på mobilen eller nettbrettet. Det finnes mange spill med hundetema, både spilleautomater og virtuell hundesport. Nettspill er også en fin underholdning når du er på hundeutstilling og tiden går sakte. For det hender faktisk at forverten enten kan dra på utstilling med hunden selv, eller bli med oppdretteren på hundeutstillingene.

Hunden blir din

Hunden blir din - Bli forvert for en hund

Hvis du er forvert for en avlshund, skal den som regel ha 2-3 kuller. Når kontrakten er oppfylt, og hunden ikke lenger skal brukes til avl, er den din, helt gratis! Sørg for å få en god, skriftlig avtale med oppdretteren for å unngå misforståelser.