Finn ut mer

Finn ut mer - Finn ut mer

Internettet er et bra sted å finne informasjon om hunder, hundetrening og ulike hunderaser. Men ikke velg hund bare basert på utseende. Les deg opp om hundenes egenskaper og behov, slik at du finner en hund som passer deg og din livsstil. Det finnes også flere hunderasevelgere, for eksempel hos Anicura eller Purina.

Meld deg inn i en klubb

Meld deg inn i en klubb - Finn ut mer

Hvis du vil ha mer informasjon om hunderaser og valg av riktig hund, bør du besøke nettsidene til Norsk Kennel Klub. Der finner du også informasjon om valper som er til salgs hos seriøse oppdrettere. Norsk Kennel Klub (NKK) har også en egen side på facebook. NKK har en hunderasevelger, og masse informasjon om alt fra hunderaser til regelverk for konkurranser og utstllinger. Ettersom NKK arrangerer mange av de norske utstillingene og hundeshowene, er det lurt å besøke nettopp denne nettsiden, og kanskje bli medlem hos dem.

Finn en hundeskole

Hvis du vil melde valpen din på et valpekurs, bør du søke etter en hundeskole. Søkeordet hundeskole vil som regel gi deg et kart over de nærmeste hundeskolene. Det er mange fordeler med et valpekurs. Ikke bare får du tips til hvordan du trener valpen, du får også møte andre hundeeiere og kan utveksle erfaringer med dem.

Regler for hundehold

Vær klar over at det er ulike regler for hold av hund alt etter hvor du bor. Sjekk hva som gjelder for akkurat ditt nabolag og din by. Det er også viktig å forholde seg til båndtvang og ikke slippe hunden løs i verneområder for fugl. I tillegg kan du besøke nettsidene til Mattilsynet for å lese deg opp om reglene for stell og lufting av hund, samt generelle regler for dyrehold.

Hund gir mange muligheter

Hunden kan trenes til så mangt, ikke bare til utstillinger eller hundeshow. Du kan trene den til gjeterhund eller redningshund, den kan bli en jaktkamerat eller en besøkshund. Agility, degility eller andre morsomme aktiviteter. Finn noe som passer for deg og din hund.