Forbered deg før første hundeutstilling

Den første hundeutstillingen du deltar på kan være stressende for både hund og eier. Mye er nytt, og jo mer usikker du er, desto mer vil usikkerheten smitte over på hunden. Med gode forberedelser, blir alt mindre stressende.

Delta som besøkende først

Delta som besokende forst - Forbered deg før første hundeutstilling

Hvis du aldri har vært på hundeutstilling, bør du besøke en utstilling som tilskuer først. Da kan du lære mer om hvordan utstillingen foregår, og du ser hva du og hunden din kan forvente dere når tiden kommer for å delta. Du kan også ta med deg valpen din dit for å venne den til folk og andre hunder, og se hvordan den reagerer på situasjonen. Da blir det kanskje litt mindre skremmende den dagen hunden selv skal delta på en utstilling.

Bli med som assistent

Bli med som assistent - Forbered deg før første hundeutstilling

Mange hundeutstillere ønsker seg også assistenter. En assistent kan hjelpe til med forberedelser og transport, og kanskje passe hundene, for det er ikke uvanlig at utstillere har flere hunder i samme utstilling. Spør om du kan hjelpe til på en utstilling. Kontakt for eksempel en hundeklubb eller noen du kjenner som pleier å ha hund på utstilling. Du kan også melde deg som frivillig på selve utstillingslokalet.

Lær hunden tålmodighet

Laer hunden talmodighet - Forbered deg før første hundeutstilling

En utstillingshund må være både lydig og tålmodig, og det er ikke alle hunder som er like flinke til dette. Lær hunden din tålmodighet, og tren gjerne på å møte andre hunder, slik at hunden ikke blir distrahert. Hunden må selvsagt også være lydig, for en utstillingshund skal ikke løpe vilt rundt og lage kaos. Det er ofte lurt å begynne treningen hjemme. Vær også klar over at ikke alle hunder er like godt egnet som rene utstillingshunder. Noen hunderaser og noen individer passer bedre som deltakere i aktivitetskonkurranser. Da bør du heller satse på det.