Hunden min vil ikke sitte stille!

Selv om du har kjøpt en hund med god stamtavle, er det ikke sikkert den oppfører seg slik du forventer av en utstillingshund. Kanskje den er ulydig, kanskje den er utagerende mot andre hunder eller rett og slett ikke vil sitte stille. Hva gjør du da?

Start trening tidlig

En hund må trenes fra ung alder for å bli lydig. Det er for seint å starte når den er voksen. Delta alltid på et valpekurs når du kjøper en ny valp. Det gjelder også dersom du allerede har hund, for alle valper er forskjellige.

Tren mye med hunden

Tren mye med hunden - Hunden min vil ikke sitte stille!

Hunder som trener for lite blir veldig rastløse og urolige. Derfor er det viktig at hunden får trent skikkelig og gjerne slite seg ut på turene. Hvor mye hunden trenger å trene varierer både med hunderase og størrelse. De små hundene trenger ikke nødvendigvis mindre trim enn de store, og det er også store forskjeller på enkeltindivider. Prøv deg fram for å se hvor mye trening akkurat din hund trenger for å roe seg ned.

Lek før utstillingen

Lek for utstillingen - Hunden min vil ikke sitte stille!

Hvis hunden din er utrolig på utstilling, er det viktig å leke med den før selve utstillingen starter. Gå en tur, kast ball, løp litt rundt med andre hunder, eller gjør andre aktiviteter som du vet at hunden din liker. Hvis den får tilfredsstilt lekebehovet før utstillingen, er det større sjanse for at den sitter rolig under selve showet.

Lær hunden at det er gøy

Laer hunden at det er goy - Hunden min vil ikke sitte stille!

Hunden må belønnes og oppmuntres når den gjør som den skal. Skap god stemning og tren gjerne på utstillingssituasjonene hjemme. Lær hunden at utstilling er gøy, og at det vanker godbiter og belønninger når den gjør som den skal.

Velg en annen aktivitet

Noen hunder er likevel ikke egnet til utstillingshunder. De har rett og slett ikke personligheten til det. I så fall, bør du heller melde hunden på en aktivitetskonkurranse, som agiility eller andre show, der den ikke trenger å sitte stille. Det kan være akkurat like gøy også for deg som eier hunden.